4. toukokuuta 2020

Oppimistehtävä #2 c

Aiheena oli etsiä verkosta jonkin työyhteisön sosiaalisen median pelisäännöt. Itse otin tarkastelun alle Oulun kaupungin säännöt.

Ensimmäisenä oli aiheena kuinka Oulun kaupunki itse toimii oman sosiaalisen mediansa kanssa ja mitkä ovat kohderyhmät missäkin mediassa. Lopuksi kerrottiin mitkä ovat jokaisen työntekijän säännöt median julkaisuun. Mielestäni teksti oli kirjoitettu loistavalla tavalla. Kehotettiin harkitsemaan, tarkistamaan ja keskittymään julkaisuihin. Varsinaista ei saa tehdä näin: ideaa ei käytetty muista kuin niistä aiheista jotka ovat myös lain nojalla kiellettyjä kuten tietosuojalaki ja työpaikan sisäisten tietojen julkituominen.

Minulle on nykyisissä työpaikoissani aina annettu somen käytön ohjeet. Mitä pitää välttää ja mitä aiheita jopa suositellaan jakavan. Tämä käytäntö on mielestäni erittäin oivallinen sillä näin sinun ei tarvitse itse miettiä mikä on ok työpaikan mielestä ja luodaan jokaiselle työntekijälle samat raamit kyseiseen aiheeseen, jolloin kellekkään ei pitäisi olla epäselvää miten toimitaan julkisesti sosiaalisessa mediassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti