4. toukokuuta 2020

Oppimistehtävä #2 b

Tehtävänä oli hakea netistä tietoa itsestään. Millaista tietoa löytyy ja onko kaikki tiedot oikeita.
Haettuani omia tietojani, olin yllättynyt miten paljon tietoa minusta löytyy, iso osa tiedoista on itse jaettua, mutta myös oman harrastuksen kautta tulevia tietoja löytyi yllättävän paljon.

Tietoja on helppo saada pelkän nimen avulla ja jokainen voi muodosta henkilöistä ihan oman käsityksen, jopa väärän sellaisen sen avulla mitä löytää netistä. Kuvia on helppo kopioida ja muokata omaan käyttöön. Siitä mitä kaikkea tietoa sinusta löytyy ja voiko tietojen määrään vaikuttaa, en oikein osaa ottaa kantaa. Minulle on sanottu monasti että kaikki mitä nettiin jaat, pysyy siellä ikuisesti. Sillä ohjeella olen mennyt aina ja mielestäni sillä periaatteella on hyvä kulkea. Jaa vain sellaista tietoa joka omasta mielestäsi on turvallista, äläkä jaa muista henkilöistä tietoja ilman heidän lupaansa.

Mitä tulee julkisuuden henkilöihin, mielestäni heidän tietojen pitäisi olla enemmän suojeltu heidän itsensä puolesta, kuten myös median. On tärkeää varjella omaa yksityisyyttä ja kenenkään ei mielestäni pitäisi paljastaa asuinpaikkaansa kuntaa tarkemmin ja ainoastaan nimi ja ehkä ikä riittää tietoihin mitä jaetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti